Linki do źródeł wspominających o Vinkšnupiai Manor
Suvalkijos istorijos bei papročių žinovas Aleksandras Osipovicius 1868 metais taip rašė apie koldūnus gaminančius Vinkšnupių totorius: ,,Susirinkę jie taip pat vaišinosi liaudišku skanėstu – koldūnais. Tai tešloje įvyniota peiliu kapota mėsa su avienos taukais, pipirais bei svogūnais. Varšuvoje juos vadina lietuviškais koldūnais, čia teisingiau vadina – totoriškais. Puikūs koldūnai, labai skanūs, tačiau reikia mokėti juos gaminti, nors iš pažiūros tai labai paprastas patiekalas. Juos valgo šaukštu. Svarbiausia visa, koldūną, apžioti neperkandus tešlos ir neišpylus sulčių, kurios kaip tik yra mėgėjų vertinamas skanėstas. Praėjusio (devynioliktojo) šimtmečio 8 ir 9 dešimtmečiuose Suvalkuose gyvenančių totorių namuose koldūnams vartota geriausia mėsa su inkstų taukais. Tešla turėjo būti labai plona, bet kartu nesuirti ir nesuplyšti, kad iš jos neišbėgtų taukai. Koldūnų krašteliai dantyti. Prie jų pateikdavo krienų, bet sviestu neužpildavo … ” Nuoroda: https://www.facebook.com/watch/?v=261012208929007
Publicznie dostępne linki
Vilkaviškio krašto laikraštis „Santaka”
FB grupė Lietuvos dvarai ir pilys
Kauno apskrities totorių bendruomenė
Linki do Funduszu Wsparcia Dworu Vinkšnupai