Przejdź do treści

Linki do źródeł wspominających o Vinkšnupiai Manor

Suvalkijos istorijos bei papročių žinovas Aleksandras Osipovicius 1868 metais taip rašė apie koldūnus gaminančius Vinkšnupių totorius: ,,Susirinkę jie taip pat vaišinosi liaudišku skanėstu – koldūnais. Tai tešloje įvyniota peiliu kapota mėsa su avienos taukais, pipirais bei svogūnais. Varšuvoje juos vadina lietuviškais koldūnais, čia teisingiau vadina – totoriškais. Puikūs koldūnai, labai skanūs, tačiau reikia mokėti juos gaminti, nors iš pažiūros tai labai paprastas patiekalas. Juos valgo šaukštu. Svarbiausia visa, koldūną, apžioti neperkandus tešlos ir neišpylus sulčių, kurios kaip tik yra mėgėjų vertinamas skanėstas. Praėjusio (devynioliktojo) šimtmečio 8 ir 9 dešimtmečiuose Suvalkuose gyvenančių totorių namuose koldūnams vartota geriausia mėsa su inkstų taukais. Tešla turėjo būti labai plona, bet kartu nesuirti ir nesuplyšti, kad iš jos neišbėgtų taukai. Koldūnų krašteliai dantyti. Prie jų pateikdavo krienų, bet sviestu neužpildavo … ”  Nuoroda: https://www.facebook.com/watch/?v=261012208929007

Publicznie dostępne linki

Kultūros vertybių registras

Pamatyk Lietuvoje

Vilkaviškis info

Vilkaviškio krašto laikraštis „Santaka”

Sodybų gidas

FB grupė Lietuvos dvarai ir pilys

Regionų naujienos

Paežeriai.info

Totorių kelias

Kauno apskrities totorių bendruomenė

Punskas.pl

Linki do Funduszu Wsparcia Dworu Vinkšnupai

Temir-Tuhan-bey

Bronislovas Havrilkevičius (Gavrilkevičius)